Globus Wine – Engage to Sustain

Globus Wine arbejder for at begrænse deres miljøpåvirkning, mens de leverer velsmagende vinprodukter til deres kunder. Læs mere om hvordan. 

Wine bottles
Globus Wine

Business

Fødevare Industri

Service

CSR Reporting, Current State Analysis, CO2 Baseline, Life Cycle Assessment, Ambassador Corps, Sustainability KPIs and Governing, LCA Training for Internal Sales Team, Internal Education

Om Globus Wine 

Som en af de største distributører af vine er Globus Wine repræsenteret i alle større danske detailkæder som COOP, Dansk Supermarked, Salling Group, Rema 1000 og SuperGros. Globus Wine leverer løsninger til vinproducenter og importører og har et unikt fokus på bæredygtighed. 

PARTNERSKABET

Som en af de største distributører af vine er Globus Wine repræsenteret i alle større danske detailkæder som COOP, Dansk Supermarked, Salling Group, Rema 1000 og SuperGros. Globus Wine leverer løsninger til vinproducenter og importører og har et unikt fokus på bæredygtighed. 

Globus Wine arbejder for at begrænse deres miljøpåvirkning, mens de leverer velsmagende vinprodukter til deres kunder. De har f.eks. reduceret udledninger på transport ved at tappe alle vine på stedet i Danmark. 

I 2021 henvendte Globus Wine sig til SustainX med et ønske om at præsentere deres bæredygtighedsindsats i en CSR-rapport. Dette markerede starten på partnerskabet mellem SustainX og Globus Wine. 

 

HØJDEPUNKTER FRA SAMARBEJDET

Den første aktivitet, vi fokuserede på, var at udarbejde en komplet CSR-rapport med indsamlede data fra Globus Wine. Under arbejdet med rapporten afdækkede SustainX og Globus Wine andre områder med potentiale til at styrke virksomhedens bæredygtighedsaktiviteter i overensstemmelse med deres grundlæggende værdier og fremtidige visioner. 

For at etablere et grundlag og sikre, at bæredygtighedsindsatsen blev prioriteret korrekt, blev der foretaget Current State Analyse for at forstå Globus Wines nuværende markedsposition. Denne Current State Analyse omfattede aktiviteter som Maturity Matrix, PESTEL, ESG-positionering og Materiality Analysis. 

For at sikre, at Globus Wine kunne følge sin grønne rejse og have data til at benchmarke sin fremtidige bæredygtige udvikling, etablerede SustainX desuden en CO2-baseline. Ved hjælp af Green House Gas protokollen foretog SustainX en scope 1- og scope 2-analyse. På baggrund af analysen af scope 1- og 2 kan Globus Wine forstå, hvilke nuværende aktiviteter der har den største miljøpåvirkning og træffe databaserede beslutninger om, hvilke initiativer, der skal prioriteres. 

Da Globus Wine fokuserer på at minimere CO2-udledningen fra sin transport, var det vigtigt at forstå, hvor meget deres løsning med påfyldning på stedet i Danmark reducerede CO2-fodaftrykket sammenlignet med den traditionelle måde. For at forstå dette udførte SustainX en livscyklusvurdering (LCA) og analyserede, hvor stor påvirkning deres transportform havde, og sammenlignede den derefter med den traditionelle metode for transport af vin på flasker. 

Partnerskabet omfatter flere andre aktiviteter, der har til formål at styrke Globus Wines bæredygtige omstilling og gøre dem til en frontløber. 

Skal vi hjælpe jer i gang med jeres grønne omstilling?