Polar Seafood – Workshop

Læs mere om, hvordan Polar Seafood tog det første spadestik til deres klimaregnskab med SustainX’s workshop om boundary-setting.

Business

Fødevareindustri

Service

Workshop

Om Polar Seafood

Polar Seafood er den største privatejede fiskerivirksomhed i Grønland, som med 30 års erfaring i branchen i dag er en af verdens førende leverandører af fisk og skaldyr fra det arktiske ocean til forarbejdningsvirksomheder, grossister, cateringvirksomheder og detailkunder.

Hvordan kommer man godt fra start med sin første klimaberegning?

I en “Boundary-workshop” tilrettelagt til Polar Seafood stillede SustainX’s grundlægger Line Amtorp Poulsen skarpts på netop dette spørgsmål for at kunne igangsætte Polar Seafoods første klimaregnskab på koncernniveau. Til workshoppen blev der fastsat rammerne for deres klimaregnskab ved at bestemme, hvilken data og information, som medtages i regnskabet ud fra spørgsmålene: hvordan er ejerforholdene i virksomheden? og hvilke dele af virksomhedens aktiviteter er der en reel mulighed for at påvirke og øve indflydelse på? Denne øvelse kaldes metodisk ”boundaries-setting.”

Med udgangspunkt i disse afgrænsninger, blev der lagt en plan for, hvordan Polar Seafood kan komme godt fra start med deres første beregning, samt hvordan det kan bruges som fundament til effektivt at lave beregningen fremadrettet.

Louise Schouv Petersen fra Polar Seafood udtaler om workshoppen:

“På et komplekst område har vi tidligere famlet i blinde og ikke følt os trygge i processen. Med SustainX’s assistance er vi nu kommet et godt skridt videre – og ikke mindst: vi føler for første gang i denne proces, at der er styr på, i hvilken retning vi skal, og hvordan vi kommer afsted.”

Hos SustainX tror vi på at klimaregnskab kan være det første spadestik til mere bæredygtig virksomhedsdrift og desuden øge konkurrenceevnen i en tid med stadig større fokus på klimaforandringerne. Med et klimaregnskab sender virksomheder nemlig et signal om transparens og villighed til bæredygtig handling.

Hvis I er klar til at komme i gang med jeres klimaregnskab, så tag et kig på vores Sustainability Service.

 

Har I brug for inspiration? Tag et kig på vores udvalg af workshops

Workshop

Kom godt fra start med jeres klimaregnskab

Skal I i gang med jeres første klimaregnskab? I denne workshop hjælper vi jer med at sætte rammerne for beregning og dataindsamling af dine klimaregnskaber.
Learn more
Workshop

FN’s Verdensmål

Vil du arbejde målrettet med FN's verdensmål? I denne workshop ser vi på, hvilke af FN's verdensmål jeres virksomhed kan sætte fokus på og inkorporere i jeres virksomhedsstrategi.
Learn more
Workshop

Planlæg jeres ESG strategi

Hvad betyder det at arbejde aktivt med ESG? I denne workshop undersøger vi, hvad arbejdet med ESG kan indebærer, herunder relevante bæredygtighedsaktiviteter og målsætning.
Learn more

Har I også brug for hjælp til at komme i gang?