Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Fra 1. februar 2024 går Line Amtorp fra at være Head of Sustainability til at være administrerende direktør i SustainX.

Siden 2020 har Line Amtorp og Kristian Danielsen bevæget SustainX fra en boot-strappet startup-virksomhed til at være et af Danmarks førende ESG-rådgivningshuse, der i dag understøtter ESG-arbejdet i nogle af de største virksomheder i dansk erhvervsliv.

Ledelsesansvaret har indtil til nu været delt mellem dem som henholdsvis founder og co-founder, men SustainX har nået et punkt, hvor tid og kompetencer skal fokuseres, hvor det giver bedst mening.

Kristian Danielsen, der nu kan lægge sit fulde fokus på den kommercielle del af SustainX som CCO, siger dette om at gøre Line Amtorp til administrerende direktør:

“Line har været afgørende i at forme SustainX til det, det er i dag. Hendes ekspertise inden for ESG er enestående, og hendes evne til at inspirere, lede og innovere er exceptionel. Mere vigtigt er det dog, at hun har skabt en virksomhedskultur rodfæstet i compassion, trivsel og psykologisk tryghed under vores kulturmotto: ‘Vi passer på os selv, hinanden og planeten’.

Formelt at give Line CEO-stafetten er en af de mere vanskelige beslutninger, jeg har skulle træffe. Men det er en beslutning, jeg har truffet med tillid, vidende at det er den helt rigtige. Hendes faglighed og dybe engagement i vores vision gør hende til den eneste rigtige kandidat til rollen. Hun er respekteret, og højt værdsat af vores team og mig, og jeg er ikke i tvivl om, at hun vil føre SustainX til nye højder.”

Line siger selv om det nye ansvar:

“Jeg træder ind i rollen med en stor grad af ydmyghed og taknemmelighed for tilliden. Vi går ind i en rigtig spændende tid i SustainX og motivationen for at accelerere ESG-arbejdet ude i de danske virksomheder, kunne ikke være større. Det er en klar ambition, at SustainX skal være en betydelig katalysator for forbedringen af miljø, klima og sociale forhold.

I SustainX er det helt essentielt, at vi fortsat har fuldt fokus på at skabe den bedste arbejdsplads muligt. Jeg har et brændende ønske om, at vi i SustainX kan vise, at det er muligt at drive en virksomhed, der sætter det hele menneske i centrum, og hvor forretningsdriften ikke kun handler om profit, men hvor profit er en del af det.”

Om Line Amtorp

Udover sin tid i SustainX har Line knap seks års erfaring fra Carlsberg, blandt andet med ansvar for deres bæredygtighed.

Line er uddannet produktionsingeniør fra SDU.

Hun har udmærket sig ved at være en af de udvalgte globale talenter til UNLEASH i 2018, og blev udvalgt som en af Berlingske’s Talent 100 i 2023.